Tjänster

Tjänster

Alling Western erbjuder ett flertal tjänster inom westernridning.

Hovvård

För din barfotahäst är optimal balans i hoven A och O. Denna uppnås genom en holistisk syn på hästen och hästens miljö.

Jag har sedan 2016 verkat mina egna barfotahästar och tog 2020 examen som hovformsspecialist hos SANHCP. Utbildningen ger en god kunskap om hur hästens foder, hagmiljö och användning påverkar hoven. Naturligtvis ingår verkning i utbildningen.

Jag hjälper gärna din häst så att vi uppnår friska, starka hovar i balans.

Här är ett exempel på hur min verkning enligt SANHCP kan förändra en hästs hovar. Det är 4 månader mellan bilderna och jag har regelbundet verkat dem.

Jag säljer och provar även ut boots till barfotahästar. Jag har både Flex Boots och Equine Fushion i utbudet.

Utrustning

Eftersom jag själv rider western tycker jag att man ska ha bra westernutrustning med hög kvalitet.

Själv använder jag utrustning från Weaver, Cashel, DoubleDiamond med mera och är jättenöjd. Jag har ett litet lager men kan ta hem det mesta som du behöver. Jag har även utrustning till ryttaren.

Foder

Eftersom fodret påverkar hästens hälsa på så många plan är jag noga med att mina hästar äter sådant som är bra för hästen. Jag har själv erfarit att Total Horsefeed och SwedFeds All-In är det bästa kompletteringsfodret. Grunden är fri tillgång på bra grovfoder. Detta kompletterar jag med Total eller All-In.

Både TOTAL och All-In är spannmålsfritt energi- och fiberrikt koncentrerat foder, lågt i stärkelse och utan tillsatt socker. TOTAL har utvecklats av engelska hästfysiologer och har funnits på marknaden sedan år 2000. All-In är utvecklat och tillverkas i Sverige. Målet är att hjälpa dagens moderna hästar att stärka och bibehålla ett balanserat och sunt fodersmältningssystem, utan att ge avkall på hästens individuella näringsbehov.

Både TOTAL och All-in innehåller hackat hö och gräspellets för att hästen ska tugga länge och förlänga ättiden, ärtor eller rotfrukter som är en bra proteinkälla för häst, tillsatt linfröpellets med olja och fibrer ger den rena skonsamma energin. Probiotikan Yea Sacc som finns i Total är bra för tarmhälsan. Elektrolyter, vitamin och mineral samt några örter tillgodoser hästens dagliga behov av näring. Det höga fiberinnehållet i All-In stimulerar hästens egen bakterieflora och därför innehåller inte All-In någon Vermex.

Eftersom jag själv är så nöjd med fodret är jag återförsäljare. Du kan antingen hämta hemma hos mig eller få det levererat om du bor nära Karlstad.

Vill du beställa Total Horsefeed direkt – Klicka här!

Tillverkare vi jobbar med